Ardahan’da en çok ne yetişir?
Ardahan, hayvancılığın, arıcılığın ve kaz yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı, geniş meralara ve hayvancılığa uygun iklime sahip bir ildir.
Ardahan’da ceviz yetişir mi?
Coğrafi olarak toprak oldukça verimlidir ve meşe, çam, ladin, köknar, kızılağaç, fındık ve gürgen gibi ağaçlar vardır. Bölge ayrıca arpa, buğday, fasulye, çavdar, elma, erik, mısır, kiraz, ceviz, lahana, patates, marul ve soğan gibi gıda maddeleri de üretir.
Ardahan’ın hangi meyvesi meşhur?
Posof Elması: Ardahan’ın İçi Dışı Kırmızı Meyvesi Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret olarak tescillenen kırmızı elma, Posof Elması adıyla tüm dünya ülkelerinin ilgisini çekmeyi başardı.
Ardahan’ın en meşhur şeyi nedir?
Ardahan’ın kaşar peyniri ve balı ülke çapında meşhurdur. Elma dolması, Evelik aşısı, pişi, bozbaş, kuymak, ekmek aşısı ve helva en meşhur yemek çeşitleridir.
Ardahan’da hangi ağaçlar yetişir?
İlçenin doğal orman alanı içerisinde yer almakta olup, çoğunlukla meşe, çam, köknar, ladin, huş, kızılağaç, gürgen ve fındık ağaçlarından oluşmaktadır. Bu alt bölgede arpa, buğday, çavdar, fasulye, mısır, elma, erik, kiraz, vişne, ceviz, patates, lahana, salatalık, marul ve soğan gibi tarım ürünleri yetiştirilebilmektedir.
Ardahan soğuk bir yer mi?
İklim. Tüm ilde karasal iklim hakimdir; kışlar uzun, sert ve karlıdır. Yıllık ortalama sıcaklık 3,7 °C’dir ve kışın -30,0 °C’nin altına düşer.
Ardahanda kestane yetişir mi?
Ardahan’ın ormanlık alanlarında yetişen kestane ağaçları özel bal üretimine olanak sağlıyor.
Ardahan denince akla ne gelir?
Ardahan yöresinde düz dokuma denince akla Ardahan merkez, Çıldır, Posof, Hanak, Damal ve Göle yörelerinde dokunan kilim, cicim, zili vb. dokumalar gelmektedir.
En iyi ceviz hangi ilin?
Türkiye’de ceviz ağırlıklı olarak Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yetiştirilmektedir. İl düzeyinde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki Kahramanmaraş’ta ceviz verimi ve kalitesi yüksektir. Ceviz yetiştiriciliğinde önde gelen iller Antalya, Bursa, Karaman, Denizli, Kocaeli, Sakarya, Aydın, Mersin ve Balıkesir’dir.
Ardahan’da elma yetişir mi?
Posof ilçesinde yetişen ve üç yıl önce “Posof-Badele elması” adıyla coğrafi işaret alan elma, bölgedeki az sayıda çiftçi tarafından yetiştiriliyor. Olgunlaştığında içi ve dışı kırmızıya dönen elmaları hasada başlayan üreticiler, ihtiyaçlarını aşan elmaları ildeki müşterilerine pazarlıyor.
Ardahan’ın özelliği nedir?
Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzeydoğu kesiminde Karadeniz Bölgesi’nin yanında bulunan Ardahan, yüksek ve engebelidir. Bölgede yüksekliği 3.000 m’nin üzerinde olan dağlar vardır. Yalnızçam Dağları, Artvin il sınırı boyunca uzanır. İlin kuzeydoğu kesiminde Keldağ (M.Ö. 3. yüzyıl) yer alır.
Ardahandan ne alınır?
Ardahan’da ne satın alabilirsiniz? Kaz eti
Ardahan’ın geçim kaynağı nedir?
Ardahan, geniş meraları ve hayvancılığa uygun iklimi ile yoğun hayvancılık, arıcılık ve kaz yetiştiriciliği yapılan bir ildir. Hayvancılık (yaklaşık 300.000 sığır (Türkiye nüfusunun %2,5’i)) ilin başlıca gelir kaynağıdır.
Ardahan kokeni nedir?
Yaklaşık 3 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Ardahan ili, 628 yılında Hazar Türklerinin bir kolu olan Arda Türkleri tarafından ele geçirilerek Ardahan adını almıştır.
Ardahan kışın nasıl?
Bölgenin yüksekliği ve çeşitli yüzey şekilleri nedeniyle, tüm ilde karasal iklim görülür ve kışlar uzun, sert ve karlıdır. Ortalama yıllık sıcaklık 5 °C’nin altındadır ve kışın -30 °C’nin altına düşer. Türkiye’nin kuzeydoğusunda bulunan Ardahan, yılda ortalama 500 mm yağış alır.
Ardahan’ın özelliği nedir?
Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzeydoğu kesiminde Karadeniz Bölgesi’nin yanında bulunan Ardahan, yüksek ve engebelidir. Bölgede yüksekliği 3.000 m’nin üzerinde olan dağlar vardır. Yalnızçam Dağları, Artvin il sınırı boyunca uzanır. İlin kuzeydoğu kesiminde Keldağ (M.Ö. 3. yüzyıl) yer alır.
Ardahan’da ne var?
Ardahan Siluet’te nereleri gezeceğinize kolayca karar verebilmeniz için gezmek istediğiniz yerleri listeledik. … Bülbülan Yaylası … Yalnızçam Yaylası … Çıldır Gölü – Akçakale Adası … Okçuoğlu Yaylası … Aktaş Gölü … Kura Nehri. … Ardahan Kalesi.Daha fazla yazı…
Ardahanda ayçiçeği yetişir mi?
Çiftçi Gökhan Gürbulak, Ekrem İmamoğlu’nun desteğiyle Ardahan’da ayçiçeği yetiştiriyor. (ARDAHAN) – Ardahan’ın Hanak ilçesine bağlı Ortakent beldesinde çiftçi olan Gökhan Gürbulak, bölge için uygun olmadığı düşünülen ayçiçeği ekiminde olumlu sonuç aldı.
En çok Ardahanlı nerede?
Konuşma. 532.
Kaynak: mirascreen.com.tr